[vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_column_text]

RELATIETHERAPIE

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left” css=”.vc_custom_1418890937713{background-color: #e6e6e6 !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_separator type=”transparent”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_separator type=”transparent”][vc_column_text]

WELLICHT HERKENNEN JULLIE JE HIERIN …


Mensen beginnen hun relatie altijd hoopvol. Ze zien dat hun partner niet perfect is, maar hopen en verwachten dat dat zal veranderen in de loop van de tijd. Ondanks deze positieve start komt vrijwel ieder echtpaar in een periode terecht dat het minder gaat. De ene keer zijn er vooral wederzijdse verwijten, en de andere keer dringt de ene aan en trekt de ander zich juist terug.

 

Het is normaal dat er in een relatie momenten zijn dat het niet zo lekker gaat. Wanneer dit echter regelmatig gebeurt ontstaat er een patroon. Beiden willen dit niet. Ze proberen dit te doorbreken maar hebben vaak geen idee hoe. Dit is meestal het moment dat mensen aankloppen bij een relatietherapeut. Ze willen zich in zetten om hun relatie te verbeteren en/of bij elkaar te blijven – ook al is therapie vaak een flinke drempel.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

ECHTPAARTHERAPIE


Wanneer jullie er voor kiezen om aan je relatie te gaan werken, bent je hartelijk welkom. Jullie kunnen eerst kennismaken en naar aanleiding daarvan beiden de keuze maken of je past in deze praktijk. Dit gebeurt middels een (gratis) eerste gesprek. Bij aanmelden kun je lezen hoe dit in zijn werk gaat.

 

Er wordt niet systematisch gewerkt met pijn uit het verleden. Alleen daar waar dingen uit het verleden in het heden invloed hebben krijgen ze aandacht. Door allerlei zaken als ziekenhuisopname op jonge leeftijd of ouders die het moeilijk hadden, e.d. kan het zijn dat iemand niet veilig gehecht is. Vaak is dan verbinden in de huidige relatie ook moeizaam. Het blijkt dat wanneer dit aandacht krijgt, beide partners hierin in sterke mate kunnen helen.

 

P.S. Helaas is er een grote kans dat er geen plaats is voor jullie. Hetty hanteert geen wachtlijst en zal jullie dan adviseren om verder te zoeken. Voor sites waar u andere therapeuten kan vinden zie onder Overige: ‘Websites ‘.

Ook kunt u via Contact een e-mail sturen met het verzoek om toezending van een lijst met Christen EFT therapeuten in het land.

 

[vc_separator type=’small’ position=’center’ color=” thickness=” up=” down=”]

Een andere mogelijkheid is om een drie- daagse relatietraining te doen. Deze verbetert op een bijzondere manier je relatie. Ook voor echtparen die al in therapie zijn of later relatietherapie willen kan dit veel bieden.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

NEGATIEVE PATRONEN KUNNEN DOORBROKEN WORDEN


Er zijn mensen die komen met de hoop dat de therapeut hun partner zal veranderen. In relatietherapie wordt het patróón aangepakt i.p.v. de partner. Dit kan je alleen samen doen.

 

Hoe ontstaat zo’n patroon? De ene partner raakt een gevoelig punt bij de ander, waardoor deze heftig reageert of zich terugtrekt. Wanneer beiden het patroon gaan onderkennen en hun eigen aandeel daarin, is er een begin gemaakt tot verandering.

impossible

 

Hetty werkt met EFT, Emotionally Focused Therapy. Dit is een bijzonder effectieve methodiek waarbij beide partners geholpen worden, zonder veroordeling, inzicht te krijgen in hun eigen gedrag. Ze leren hun eigen verlangens en frustraties en onderliggende emoties beter te begrijpen én die van de ander . Zo begint de weg naar een veiliger relatie.
Onder EFT kunt u de stappen vinden die de therapeut tijdens het proces samen met jullie maakt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_separator type=”transparent”][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_column_text]

Een cartoon n.a.v. van een prachtige uitspraak van CS Lewis:

relatie

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_separator type=”transparent”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_column_text]Voor een film over de invloed van vechtscheidingen op kinderen:

http://zembla.vara.nl/seizoenen/2013/afleveringen/10-10-2013

Zie ook:

http://www.kinderenuitdeknel.nl/

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” text_align=”left”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row]